Menu
SPECJAŁY NASZEJ BABCI
Babcina kompozycja wątróbek drobiowych - 35 zł
- wątróbka z rumianą cebulką na grzankach migdałowych,
- sałatka z flambirowanymi wątróbkami i malinowym sosem winegret,
- wątróbka na miodowych jabłkach z żurawiną,
- wątróbka pieczona otulona paskami bekonu wędzonego
WYBÓR PIEROGÓW – 6 SZT
- Pierogi z sarniną / mus z czerwonej kapusty - 36 zł
- Pierogi z gęsiną / konfitura z czerwonej cebuli / okrasa - 36 zł
- Pierogi z cielęciną / okrasa z wędzonego boczku - 34 zł
- Pierogi ukraińskie / wiejska śmietana i masło - 29 zł
DANIA RYBNE
- SANDACZ (180 g) smażony na maśle klarowanym podawany z gotowanymi ziemniakami , aromatycznym musem koperkowym z jajkiem i blanszowaną cukinią, kompozycją sałat i surówek - 47 zł
- Pstrąg smażony (ok. 350 g ), masło smakowe, ziemniaki opiekane, zestaw surówek - 43 zł
- Filet z pstrąga aromatyzowany koperkiem (250 g) zapiekany w śmietanie z warzywami i serem, podawany z gotowanymi ziemniakami i jarzynami gotowanymi na parze - 46 zł
ZUPY
- Rosół drobiowo-wołowy, domowy makaron, warzywa (serwowany w sobotę i niedzielę) - duży - 15 zł / mały - 11 zł
- Babcina zupa pomidorowa z przecieru własnej roboty z kluseczkami - duża - 17 zł / mała - 13 zł
- Wiejski żurek sporządzony na zakwasie własnej roboty z wędzonką, białą kiełbasą i chrzanem (500ml) - duży - 17 zł / mały - 13 zł
SAŁATY
- Listki młodych sałat ogrodowych z warzywami, skropione musztardowo-miodowym sosem winegret podawane z grillowanymi polędwiczkami z kurczaka i grzanką czosnkową - 29 zł
- Kompozycja chrupiących sałat ogrodowych z warzywami, sosem winegret, chrupiącymi krokietami z warzyw i cieciorki, sos jogurtowo-czosnkowy - 29 zł
DANIA GŁÓWNE MIĘSNE
- Pierś z kurczęcia marynowana w jogurcie z tymiankiem smażona na grillu podawana z musem z zielonych warzyw, chrustem selerowym, emulsją z suszonych pomidorów i wiosenną sałatką - 41 zł
- Zrazy z dzika a’ la HUBERTUS (200g) z nadzieniem z wędzonki, kiszonych ogórków i grzybów duszone w sosie własnym podawane z kluseczkami i kapustą zasmażaną - 48 zł
- Najlepszy kotlet schabowy w złocistej panierce (250 g) smażony na smalcu, ziemniaki gotowane, kapusta zasmażana - 36 zł
- Golonka pieczona w piwie pszenicznym (ok. 600 g) podawana z kapustą zasmażaną, ziemniakami gotowanymi i chrzanem - 43 zł
DESERY
- Lody chałwowe ze śliwką (150g), sos wiśniowy - 20 zł
- Lody waniliowe z owocami, bitą śmietaną i sosem truskawkowym (150g) - 17 zł
- Racuchy z jabłkami oprószone cukrem pudrem z musem truskawkowym i śmietanką – (260 g) - 18 zł
- Naleśniki nadziewane musem waniliowo-malinowym (2 szt) podawane z bitą śmietaną i lodami waniliowymi - 25 zł
- Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych (250 g) - 18 zł
NASZ SPECJAŁ
- BEZA PAVLOWA z kremem waniliowym, owocami i sosem truskawkowym (150 g ) - 18 zł
BABCINE PROPOZYCJE DLA WNUKÓW
- Rosołek Babuni z domowym makaronem - 11 zł
- ,,Mięsne bąbelki ‘’- gotowane klopsiki drobiowe (100g) podawane z gotowanymi ziemniakami i sosem koperkowym z marchewką gotowaną - 19 zł
- „Misiowy Przysmak”- mini kotlecik De volaille nadziewany masełkiem (100 g) podawany z frytkami i surówką z marchewki - 20 zł
Wszystkie nasze dania mogą zawierać alergeny wraz z ich pochodnymi lub śladowe ilości alergenów mogących występować w produktach z których są przygotowane nasze dania. O szczegóły i wykaz zapytaj obsługę.